lördag 16 juni 2012

Skrämmande propaganda.

Det är ett ständigt dåligt samvete att vara förälder. Förrutom att man ska ha barnsäkra leksaker, rätt bilbarnstol och gärna ekologiska kläder och mat så ska man ha rätt bil. Flera gånger har jag blivit ifrågasatt för att vi kör runt i en liten bil. Och vad svarar man på det? För oss är det en ekonomisk fråga, men den dagen vi krockar i 110 km/h så ångrar man sig ju. Är vi sämre föräldrar för att vi inte uppdaterat oss med den senaste volvon? Jag vet inte. Var våra föräldrar sämre föräldrar som inte hade de senaste barnstolarna eller flytvästar utan nack-krage? Bättre försäljningsargument än föräldrars rädsla kan ju inte finnas, tänka att jobba på Barnens Hus eller liknande, vilken dröm för en säljare!

En annan fråga är vaccinationer. Det finns ju vaccin för det mesta idag, som influensa (ett nytt varje år), TBE för att bara nämna några. Idag tog vi fästingvaccin på lilla A som var mycket nöjd med sin klubba och fästingtatuering. Men influensavaccinet lät vi bli. Det kändes som att det var ett vaccin som togs fram för fort och att risken för att bli allvarligt sjuk var väldigt liten.

Det gäller hur som helst att ha gott självförtroende och köra sin "grej" som förälder. Helst skulle man ju låsa in barnen för att skydda dem från allt ont, men det fungerar ju inte riktigt så...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar