lördag 9 juni 2012

Sylvester Stalone

Igår hörde jag historien om Stalone. Ja, den innan han blev ett känt muskelknippe och relativt förmögen. Det var lite av en chock för mig, och faktiskt så väljer jag att tro på historien. Varför? För att jag läst om den på flera ställen och optimistiskt nog för att det är en jäkligt bra historia vilket är precis det den här bloggen handlar om. Så here goes:

Stallone hade bestämt sig: han skulle bli skådespelare. Men han hade växt upp med en dialekt som inte riktigt gjorde honom rättvisa och på varje audition, hos varje agent fick han höra samma sak: "Du ser dum ut och du låter dum. Du kommer aldrig bli skådespelare." Han gav inte upp, trots att pengarna sinade allt mer. Hans fru grälade på honom att hitta ett jobb, men han kunde inte, för då visste han att han skulle förlora sitt driv. Till slut hade de inte värme i lägenheten och han sålde sin frus smycken. I intervjuer efteråt har han sagt att "det finns en sak du ALDRIG ska göra mot en kvinna, och det är att sälja hennes smycken". Skilsmässan var ett faktum. Han var hos varje agent i New York flera gånger tills de inte ens ville ta emot honom när han kom. Då sov han över utanför kontoret för att kunna vara där när de öppnade på morgonen. Han fick en liten roll som skurk men blev dödad efter några minuter. Det gav honom dock nytt hopp. Stallone hade något som verkligen betydde något för honom: hans hund som, till skillnad från hans fru, älskade honom villkorslöst. Men när han inte hade råd att ge hunden mat längre så ställde han sig utanför en Liquore store och försökte sälja honom till förbipasserande för 100 dollar. En man köpte hunden efter lite prutande för 25 dollar. Efter det gick han hem och grät. Ett par dagar senare fick han ideén till Rocky när han satt på biblioteket (mest för att få värme). Han skrev hela manuset på ett dygn och fick nej från fyra agenter innan den femte berättade att de älskade den och skulle ge honon 135.000 för den. Han tackade ja men berättade att det var på ett villkor: han skulle spela huvudrollen. De var inte ett dugg intresserade av att ha någon som både såg dum ut och lät dum och höjde budet till 250.000 dollar. Stallone gick därifrån (tänk att han inte hade ett öre på fickan).

Två veckor senare hörde producenten av sig och sa att han fick som han ville, men då de var övertygade om att det skulle bli ett fiasko så gav de honom 35.000 dollar för manuset och en huvudroll. Glädjestrålande tackade han ja. Nu kan man tro att han gick ut och festade för sin lilla förmögenhet, men istället ställde han sig utanför butiken där han sålt sin hund och väntade på att mannen skulle komma tillbaka. Tredje dagen fick han syn på honom och erbjöd honom 1000 dollar för hunden. Han var inte intresserad, men Stallone vägrade ge upp. 15.000 dollar och en roll för mannen kostade det honom att köpa tillbaka kärleken i sitt liv. The rest is history som man brukar säga...
Hunden är för övrigt ocksåp med i filmen. Rörande historia inte sant?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar