tisdag 1 maj 2012

Historien om KFC


File:N2 KFC.jpg

Många människor inspirerar mig för att de har gått emot alla gällande regler och gjort det som de är riktigt bra på även om det kanske inte tillhör normerna eller det som är "rätt". Ett strålande exempel på det är Harland Sanders som efter en hel del slit och en trasslig barndom skapar oanad framgång för sig och sin familj.

När Harland var fem år dog hans pappa. Mamman träffade senare en ny man som slog sin styvson varpå Harland rymde och levde på vägarna. Han startade en firma i anslutning till en mack som serverade kyckling (det enda han var bra på) och affärerna gick okej. Tyvärr la man om en stor motorväg och han tappade kunder. Praktiskt taget pank sålde han sitt ställe och begav sig ut på vägarna för att sälja sitt kycklingrecept till första restaurang som nappade. Det visade sig inte vara helt enkelt, nästan tre år senare sålde han sitt franchise-koncept till den första restaurangen. Resten är historia...

Om man kan vara så dedikerad när det enda man har att komma med är ett bra recept på kyckling och se till att man blir en av de mest framgångsrika entrepenörerna i USA och att allt dessutom sker under depressionen, då borde det finnas ganska mycket potential för en annan också, tycker du inte?

Källa: Wikipedia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar