lördag 5 maj 2012

Höja sin standard

Bild från http://swetha6.blogspot.se

Om man vill nå sina mål gäller det att sätta sin standard vid det målet och aldrig lägre. Det är som att drömma om att vinna högsta vinsten på lotto, man kan drömma om den fina villan man ska köpa, semestrarna man ska åka på, den nya sportbilen eller all tid man skulle få med familjen. Vinner man inte kanske en känsla av besvikelse kommer, men nästa dag är en ny dag och så gör man det som man alltid har gjort. Man har alltså en dröm, men det är inte den lägsta standarden man kan tänka sig.

När man pratar med människor som nått dit de velat, oavsett om det är prestationer inom idrott, att ta sig upp på världens högsta berg eller att ta ett sabbatsår för att resa jorden runt med familjen, så säger de allra flesta att "det var något jag var tvungen att göra".
För dem fanns det inget annat alternativ än att lyckas med det de hade föresatt sig och de var beredda att göra allt för att nå dit. Ibland misslyckades de, men de såg bara det nederlaget som ytterligare en utmaning som de behövde för att bli så pass bra att de lyckades. Samma sak med de som har gått ner mycket i vikt. De har satt en standard för sig själva att de ska ha de där kläderna, eller att låren inte ska slå mot varandra när de går, att de skall kunna leka med sina barn. Att bara säga att man ska "försöka gå ner 15 kg" är dömt att misslyckas.

Tänk själv på hur du har det nu jämfört med när du precis flyttade hemifrån. Förmodligen har du en bättre ekonomisk situation nu än då. Skulle du kunna tänka dig att gå ner till samma standard igen? Förmodligen inte. Du skulle slita med näbbar och klor för att nå tillbaka dit du är idag, kanske skaffa ett extrajobb eller slita ännu hårdare? Tänk dig då vart du är om tio år, vilken är den lägsta standarden du är villig att ha då? Både ekonomiskt, familjemässigt och i tid?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar